fbpx

FAQ

Vi behandlar alla beställningar inom 24 tim om varan finns i lager.

Javisst. Kontakta oss så talar vi om var närmaste återförsäljare finns.

Självklart. Det är bara att höra av sig så försöker vi hjälpa till så gott vi kan. Vi besvarar mail veckans alla dagar, året om.

När det gäller metallpolish finns det likheter, och det finns skillnader. Det finns ett flertal olika polermedel i handeln och utan att bli alltför ingående så finns det en rad olika skillnader vad gäller pris, kvalitet och egenskaper. Med eller utan ytskydd, granularitet, konsistens.

Ja, det beror vad man ska ha det till. Båda polermedlen från GLANOL är mycket effektiva, men samtidigt skonsamma och ger ett långvarigt skydd mot oxidering och korrosion. Den röda tuben kan med fördel användas på alla "vanliga" blanka metaller (guld, silver, brons, mässing, koppar, tenn, aluminium, rostfritt stål etc), dock ej pläteringar. Där kan man istället använda Glanol Ultra Soft som är utvecklat för särskilt känsliga material. Obs! prova alltid på ett skymt ställe innan polering påbörjas. Vid hårt ärgade och oxiderade pläterade föremål finns en risk att pläteringen lossnar p.g.a. att smutsen tar med sig den när den lossnar.

Skillnaden är granulariteten på slipmedlet, alltså hur finkornigt det är. I övrigt är det ingen skillnad.

Man gör givetvis som man vill, men vi vill nog hellre rekommendera en metallpolish från GLANOL vilket ger utmärkt resultat, en oslagbar glans, vård och skydd, istället för något av alla husmorstips där risken dessvärre finns att objektet som putsas får fula syrafläckar. 

Ja, det är det.

"GSM" står för "grams per square metre", alltså gram per kvadratmeter, och indikerar hur tjock och därmed också uppsugningsförmåga på en mikrofiberduk.