Metall påverkas med tiden av den miljö den befinner sig i och oxiderar. Många har nog varit med om att skjuta upp den där poleringen av favoritljusstaken till den är alldeles svart. En dag får man dock för sig att “nu är det dags” och sätter igång och putsar och fejar med någon flaska med något flytande putsmedel. Det blev ju ganska fint efter allt slit. Men snart börjar glansen falna och mörkna igen… ack…
Som tur är kan vi erbjuda en produkt som löser problemet med dassiga mässingsljusstakar och svart matsilver. GLANOL metallpolish fungerar utmärkt till alla blanka metaller som t ex guld, silver, tenn, mässing, koppar, brons, malm, aluminium etc. Den klarar av även väldigt hårt åtgångna och i åratal försummade föremål.
Vi har här bifogat några före-och-efterbilder på föremål av silver, mässing, koppar och tenn. Dessa tuffa uppgifter har GLANOL metallpolish som synes klarat galant… som alltid.
Effektiv men skonsam
Förutom att GLANOL är effektiv så är den även skonsam mot ytan och repar inte. Inte undra på att GLANOL är det självklara valet för användare med höga krav på ytfinish. GLANOL används och rekommenderas bl a av anrika Skultuna Messingsbruk, Montblanc, OA1710 m fl runt om i världen. Även det amerikanska flygvapnet använder det och de plåtar som används vid produktionen av Euro-mynt vid det tyska myntverket i München poleras med GLANOL.
Hur går man då tillväga?
Det första man kan göra är att ta på sig ett par engångshandskar för man kan bli ganska så svart om händerna när man polerar. Man behöver även en rulle hushållspapper och gärna en trasa.
Börja med att applicera GLANOL metallpolish på objektet, inte för mycket för GLANOL är drygt. I synnerhet om objektet är mycket eftersatt eller t ex har vattenfläckar bör det finnas en viss friktion och inte bara smeta runt polermedlet.
Polera efter applicering med papper tills föremålet är fritt från oxid och smuts. Det använda pappret slänger man sedan i “brännbart” och inte i toaletten eller någon annanstans, för miljöns skull.
När man är klar med detta så använder man slutligen trasan att polera till högglans. Efter denna behandling har man nu ett objekt som fått del av GLANOL:s långtidsverkande ytskydd mot oxidering och föroreningar och dessutom är lättare att underhålla framöver.
Vad funkar inte?
Något som GLANOL metallpolish inte är lämpat för, eller något annat polermedel heller för den delen, är lackad metall. Vilket ju är ganska självklart då polermedlet inte kommer åt själva metallen eftersom det är något mellan det och ytan. En annan ytbehandling är s.k. “anodisering”, vilket man ofta utsätter aluminium för. Ej heller här fungerar polermedel.
I del 2 kommer vi beröra GLANOL Ultra Soft och slipmedel i polermedel.