För bästa resultat kan det vara värt att lägga några minuter på att torka bilen manuellt. Om man inte torkar bilen finns det risk för att bilen får fula torkfläckar. Det är även bra att se till att det är torrt så att inte vatten ansamlas i vissa ställen t ex baklucka etc och bidrar till rost. Är det dessutom vinter så kan ju vattnet frysa till.

Torkning kan göras med en trasa av sämskinn eller syntetiskt skinn, eller i kombination med en skrapa. Vilken trasa man än väljer bör det vara en med hög absorberingsförmåga. Rengör och skölj ur trasan med vatten och torka sedan bilen med horisontella drag. Rengör och skölj åter ur trasan kontinuerligt. Öppna dörrar och torka dörrkarmar och lister. Var observant så inte eventuell kvarvarande smuts på bilen dras med i trasan och orsakar repor på lacken.

När torkningen är avklarad är det dags för en rejäl vaxning. Detta för att skydda lacken mot naturens påverkan i form av solens UV-strålar, föroreningar i luft och regn. Vax gör även att smuts och insekter inte fastnar lika hårt och bilen blir lättare att hålla ren.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *