Om Glanol

Varumärket Glanol är resultatet av ett samarbetsprojekt som genomfördes av tre ledande tekniska utvecklare och tillverkare av rengörings- och vårdprodukter i Tyskland. Projektet gick under benämningen Experten für Glanz – eller “Experter på glans” på svenska. 

Vår vision, mål och förmåga formulerad av civ ing Stefan Skotarek, projektledare och ansvarig för produktutveckling:

“Okonventionellt tänkande, konstruktiv förmåga och lång erfarenhet! Kompromisslöst inriktad på att framställa de bästa rengörande och vårdande produkter som världen har skådat”.

Kvalitet

Med Glanol har det avgörande steget mot en ny generation av rengörings- och hygienprodukter tagits. Den mycket noggranna bearbetningen och den särskilda blandningen av högkvalitativa råmaterial gör att Glanols produkter ger ytor effektiv rengöring, vård och skydd.

Produktionsprocessen är noggrant kontrollerad hela vägen från val av råvara till blandningsprocess och buteljeringen utförs i ett kvalitetslaboratorium. Den processoptimerade produktionen och utvecklingen av Glanol-produkterna är uteslutande utförda i Tyskland. Kontinuerlig forskning och utveckling för att optimera produkternas egenskaper, samt för att minska miljöpåverkan är viktiga grundvalar för Glanol.

lab

Miljö

Medlem av den internationella paraplyorganisationen A.I.S.E. för producenter av rengörings- och hygienprodukter och i kategorin “Hållbar tvätt och rengöring”. Företagens utveckling och tillverkning av produkter testas oberoende med avseende på hållbarhet, vilket konkret innebär:

  • Reducering av CO2-utsläpp, energi och vattenförbrukning i produktionen
  • Noggrant urval av råvaror och leverantörer enligt enhetliga kriterier.
  • Optimering av förpackningsmaterial
  • Främja hälsa och säkerhet för anställda, konsumenter och kunder.
  • Enhetliga förpackningssymboler för säker och miljövänlig produktanvändning
  • Telefonrådgivning

Våra kunder

Världen över, från Sverige i norr till Sydafrika i söder, från Canada i väster till Japan i öster, finns våra kunder – privatpersoner såväl som företag. Bland våra företagskunder återfinns en rad kända varumärken, bl a mässingsbruken Skultuna och Gusum (o eftr) (Sverige), US Air Force (det amerikanska flygvapnet), Bayerisches Hauptmünzamt (det tyska myntverket), Montblanc (Tyskland), OA1710 (Frankrike), Herrmans Oy (Finland), De Bijenkorf (Nederländerna) m fl.

worldmap

Våra partners

Vi är glada att förutom våra egna produkter även kunna erbjuda våra kunder ett brett sortiment av kvalitetsprodukter från våra partners.  Vi tycker det är viktigt att kunna inneha ett brett sortiment och erbjuda våra kunder att även ta del av lokalt producerade produkter.