Några saker man kan tänka på när det gäller schamponering av bilen;

Som tidigare nämnts bör man undvika direkt solljus och ej applicera schampo och avfettningsmedel på en varm yta. Rengöringsmedel bör ej torka in på lacken.

Särskilt bilens nedre delar kan behöva behandlas med avfettningsmedel, inte minst vintertid, för att få bort salt, asfaltsfläckar, insekter och annan smuts. Det finns olika sorters avfettningsmedel, alkaliska och petroleumbaserade. Viktigt att veta är att petroleumbaserade avfettningsmedel kan skada lister o dyl gjorda av gummi. Det är oavsett vilken produkt man använder viktigt att alltid först läsa på förpackningen och sätta sig in i det som gäller.

Spraya på avfettningsmedlet nogrannt, ett grundligt förarbete är viktigt för att gott resultat.

Börja spraya på nedre delen av bilen och arbeta uppåt (för att undvika ränder). Låt sedan avfettningsmedlet verka i några minuter, dock som sagt, utan att låta det torka.

Om man är osäker om man fått bort allt kan man känna med handen. Är lacken ren känns den slät och glatt – är den däremot smutsig så känns den sträv.

Spola av bilen nogrannt innan det är dags för schamponering.

Välj en tvättsvamp med god absorberingsförmåga och börja på den övre delen av bilen, där den är som minst smutsig. Dessförinnan bör man dock ha spolat bort löst sittande smuts.

Byt gärna ofta ut vattnet i hinken och låt den heller ej hamna på marken. Man vill inte få med grus som kan repa lacken.

Skölj efteråt rikligt, uppifrån och nedåt.

…forts följer

GLANOL® Bilschampo Koncentrat 375 ml

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *